Најновије

БЕЛОРУСИЈА УПОЗОРАВА: Конфликт у Украјини може прерасти у глобални због НАТО-а!

Валериј Ревенко, помоћник белоруског министра одбране за међународну војну сарадњу, рекао је да би украјински сукоб могао да прерасте у глобални због чињенице да НАТО наставља да снабдева Кијев оружјем. Видео снимак говора објављен је на званичном Телеграм каналу Министарства одбране Белорусије, преноси runews24.ru.

Белоруска војска /Фото: РИА Новости)

Према његовим ријечима, Бјелорусија јасно види акције Сјеверноатлантске алијансе које доприносе даљем ширењу сукоба.

,,Јасно видимо практичне кораке Северноатлантске алијансе усмерене на даље ширење сукоба у Украјини повећањем испорука наоружања и војне технике који могу да претворе овај сукоб у глобални“, рекао је Ревенко на брифингу за војне аташее акредитоване у Белорусији.

Ревенко је приметио да је „невиђена геополитичка конфронтација између колективног Запада и Русије достигла нови ниво и да се одражава на целој дужини граница Белорусије“.

„Отворено се чује и шири милитантна реторика званичника и провладиних аналитичара низа страних држава, укључујући и наше суседе“, оценио је он.

Ревенко је навео да је главни задатак војске Белорусије у оквиру специјалне руске војне операције у Украјини да осигура безбедност Савезне државе и спречи агресију на њу.

Више о војним дешавањима у Белорусији прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА