Најновије

ВАГНЕРОВА ЛИНИЈА: Овуда се више не може ући у Донбас (МАПА/ВИДЕО)

Руска новинска агенција ФАН припремило је објавила мапу која показује како и куда пролази ''Вагнерова линија'', осмишљена да заустави евентуалну офанзиву украјинске војске у региону.

Вагнерова група (Форо: RuTube)

Стварање оваквих инжењерских објеката у условима специјалне војне операције је од фундаменталног значаја. Кијевски режим, у оквиру дугогодишње мобилизације, попуњава редове Оружаних снага Украјине грађанима који се масовно шаљу на руске положаје.

Утврђења које граде припадници Вагнерове групе су замишљена да их зауставе у случају офанзиве и спречавају пробој у Донбас, пише ФАН.

Илустрација: ФАН

У зони своје одговорности „музичари” (вагнеровци – прим. ред.) граде озбиљне утврђене области. Истовремено, они савесно стварају поуздане положаје чак и тамо где се не очекује непријатељска офанзива. Ово је неопходно у случају било каквих непредвиђених догађаја, јер борци схватају да не би требало да потцењују непријатеља. Посебно с обзиром на то да се на страни украјинске војске бори велики број квалификованих страних плаћеника са борбеним искуством.

У изградњи утврђења се не користе само руке, већ и специјализоване машине попут машине за земљане радове МДК-3, која за један дан може да пређе од 800 до 1000 метара. Уз њену помоћ стварају се бедеми и широки ровови: након наиласка на узвишење, непријатељски тенк се преврће у јарак.

Учешће припадника Вагнерове групе у процесу стварања сопствене „линије“ је резултат њиховог борбеног искуства. Ове јединице су од самог почетка специјалне операције показале да никада не одустају од својих позиција, пише руска агенција.

Руски добровољци, делујући у релативно малом броју, показују високу ефикасност. То доказују успешне операције ослобађања термоелектране Попаснаја, насеља Клиновоје, Покровски, Угљегорск и других стратешких тачака, што им је омогућило да успеју у офанзиви у правцу Бахмута, закључује се у чланку.

О новој офанзиви на Харков прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА