Најновије

Цвијановић: Страном фактору треба неред и хаос у Републици Српској

Председница Републике Српске и кандидат за српског члана Председништва БиХ у новом мандату Жељка Цвијановић каже да опозиција зна да би изгубила и на неким неоправдано поновљеним изборима, за чије одржавање не постоје услови, али желе да се свете грађанима, јер их нису изабрали, тако што би се одгодила имплементација изборних резултата.

"То би имало за последицу и да се касни са усвајањем буџета за наредну годину у којем би била препозната сва повећања - од пензија, плата и социјалних давања из ове године и она планирана за наредну годину јер би се прешло на режим привременог финансирања”, навела је Цвијановић, јавља Срна, а преноси Танјуг.

На питање шта је циљ таквог понашања опозиције у Републици Српској и страних фактора, Цвијановићева је одговорила да опозиција зна да није „покрадена” на изборима, али њима и страном фактору треба неред и хаос, те да „покушавају бацити мрљу на комплетан изборни процес у Републици Српској да би испало како је кобајаги све у реду у ФБиХ, а кобајаги ништа не ваља у Српској”.

"Познато је да у свим досадашњим изборним процесима Република Српска показује капацитет да прва формира власт и одржи континуитет рада институција, што је ''трн у оку'' појединим странцима. С друге стране, у ФБиХ ни резултати избора из 2018. никад нису имплементирани, а и раније се каснило, као што је случај и са формирањем Савета министра где се то дешава са озбиљним кашњењем у односу на Републику Српску”, нагласила је Цвијановићева у интервјуу за Срну.

Опозицији су пуна уста приче о наводним манипулацијама током изборног дана, рекла је Цвијановићева, а кад се мало боље погледа онда се види шта су они радили.

"Знајући како се током незаконитог контролног пребројавања уписивала нула уместо 157 гласова које је освојио Милорад Додик на једном бирачком месту, имамо разлог за сумњу да се организовано манипулише током тог процеса. Као један од многобројних примера може послужити и онај где је председник Месног одбора Мотике и члан Градског одбора СДС Бањалука био пријављен као члан Бирачког одбора у име СДА”, рекла је, између осталог, Цвијановићева.

Иначе, опозиција настоји да спречи да се изврши контрола гласова у општинама попут Модриче, Брода, Лопара, зато ЦИК и манипулише и настоји да отезањем процеса ионако незаконитог пребројавања купи додатно време, указала је Цвијановићева.

Необјављени исказа Слободана Миленковића о притисцима да се Јовањица заташка Јовањица прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА