Најновије

НАТО СЕ ПРИБЛИЖАВА ОПАСНОЈ ЛИНИЈИ ДИРЕКТНОГ СУКОБА СА РУСИЈОМ: Вашингтон има главну корист од крвопролића које је у току

Пумпањем оружја у режим у Кијеву, земље НАТО-а се приближавају опасној линији директног војног сукоба са Русијом, изјавио је заменик шефа одељења за непролиферацију и контролу наоружања Министарства спољних послова Константин Воронцов.

„Земље НАТО-а радије скромно ћуте о свом учешћу у украјинској кризи. Међутим, не можете сакрити истину: као да се међусобно такмиче, оне настављају да пумпају оружје и муницију кијевском режиму, снабдевају га обавештајним подацима, обучавају своје војнике, дају оријентацију у вођењу непријатељстава, приближавајући се тако опасној линији директног војног сукоба са Русијом “, рекао је Воронцов на 77. седници Генералне скупштине УН.

Према Килском институту за светску економију, војна помоћ Запада Украјини већ је износила 42,3 милијарде долара, од чега је 28,3 милијарде стигло из Сједињених Држава, главног спонзора Кијева, Воронцова.

Вашингтон и даље добија главну корист од крвопролића које је у току, из којег су европске земље принуђене да купују оружје и војну опрему.

Не би било сувишно подсетити да амерички ленд-леасе за Украјину, који се састоји од 90 одсто неодрживих кредита за Кијев, омогућава Вашингтону да свој војно-индустријски комплекс напуни наруџбама и угаси инфлацију у земљи отварањем нових радних места.

Са сигурношћу се може рећи да је велики део овог оружја већ ушао или ће ускоро ући на „црно тржиште“, чији месечни шверцерски промет прелази милијарду долара“, нагласио је портпарол МИП-а.

Према његовим речима, испоруке оружја Украјини од стране земаља ЕУ и НАТО „чини их саучесницима у агресији на Русију , као иу ратним злочинима и терористичким актима које Кијев чини против цивилног становништва већ осам година“.

„Сви умешани ће свакако бити позвани на одговорност и кажњени“, закључио је Воронцов.

Хазин: Путин је на тајним преговорима спремио поделу света

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА