Најновије

УКРАЈИНЦИ РАЗБИЈЕНИ НА ХЕРСОНСКОМ ФРОНТУ: Убијено 130 војника, уништена два тенка и девет оклопњака

Оружане снаге Русије одбиле су све нападе украјинске војске у Херсонској области, ликвидирано је преко 130 украјинских војника, саопштило је Министарство одбране Русије.

У делу фронта од Николајева до Кривог Рога украјинске снаге су покушале да пробију одбрану руске војске, али су напади одбијени и противник је враћен на првобитне положаје. Поред 130 украјинских војника, ликвидирана су два тенка, девет оклопних возила и 13 аутомобила.

У подручју Красног Лимана у ДНР украјинске снаге су покушале да изведу напад у правцу места Нововодјано и Чернопоповка у ДНР, али је руска војска одбила напад. Ликвидирано је преко 80 украјинских војника, шест тенкова, четири оклопна возила и пет пикапова.

Украјинске снаге су напале положаје руске војске у правцу Јужно-Доњецк у ДНР, међутим руска артиљерија је разбила противника који је изгубио 25 војника, два тенка, три борбена возила пешадије.

Руски војни ресор такође наводи да је противник извео неуспешан покушај офанзиве у правцу места Куземовка у ЛНР. Приликом одбијања напада, Оружане снаге Русије ликвидиране су више од 20 украјинских војника.

Руска војска је помоћу високо прецизног оружја уништила погоне фабрике „Комунар“ у Харкову. Том приликом су уништене бојеве главе за украјинске противбродске ракете „Нептун“ које су се производиле у том предузећу.

Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије оборила је украјински авион МиГ-29 у подручју места Перемога у Николајевској области.
Руска ПВО пресрела је у ваздуху 24 пројектила испаљена из вишецевних ракетних бацача „Химарс“, „Ољха“ и „Смерч“ у ЛНР, као и три америчке противрадарске ракете „Харм“ у Херсонској области.

У подручју места Алексејевка у Дњепропетровској области уништено је складиште нафте са 56.000 тона дизел горива које је било намењено за војну технику групације снага украјинске војске „Дњепар“.

Руска војска је уништила три командна места украјинских снага у подручју Купјанска у Харковској области и града Запорожја, као и 72 артиљеријске јединице на положајима, људство и технику у 183 рејона.

Уништена су и два складишта муниције са оружјем у подручју места Торско у ДНР, складиште опреме здружене групације Оружаних снага Украјине „Дњепар“ у подручју Запорожја, као и три складишта муниције код Нове Каменке у Херсонској области и Запорожја.

Снимак уништене колоне украјинских тенкова погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА