Најновије

ЗАХАРОВА СЕ ОБРАТИЛА ЗАПАДУ, ПА ЗАПРЕТИЛА КИЈЕВУ: Русија пажљиво снима...

Према њеним речима, оптужбе Русије за "гранатирање цивилне инфраструктуре Украјине" могу се сматрати врхунцем лицемерја, пренеле су РИА Новости.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

Захарова је истакла да је Европска унија изгубила морално право да каже било шта о ратним злочинима, пошто је осам година затварала очи пред убиствима цивила, жена и деце за време украјинског гранатирања територија Донбаса.

- И сада у Бриселу ЕУ наставља да прикрива злочиначке радње Кијева - навела је она.

Захарова је казала да осећај потпуне некажњивости детерминише агресивно понашање украјинских власти.

- Русија ће наставити да пажљиво снима и идентификује организаторе, извршиоце и саучеснике таквих злочина који ће неминовно добити заслужену казну - нагласила је она.

Према њеним речима, ЕУ не показује спремност за мирно решавање сукоба.

- Напротив, они и даље безумно улажу значајна средства у одуговлачење непријатељстава. Ово, између осталог, има за циљ доношење одлука о додатном (за још 500 милиона евра) финансирању испоруке наоружања Оружаним снагама Украјине и стварању Мисија ЕУ за војну подршку Украјини- навела је портпаролка руског МСП.

Захарова је навела да ЕУ и даље неосновано оптужује Русију за изазивање прехрамбене, енергетске, а сада и економске кризе.

Захарова је нагласила да, како би нанели штету Русији, лидери ЕУ настављају да разговарају о могућности коришћења и заправо експропријације "замрзнутих" руских средстава, занемарујући притом основу сваке тржишне економије - поштовање приватне својине.

- За жаљење је што се Европска унија, која је себе прогласила главним чуваром "поретка заснованог на правилима", све више претвара у простор безакоња, где се, из политичких разлога, крије непоштовање права страних инвеститора и страних држављана - додала је она.

Према њеним речима, најочигледнији пример је реакција Европске уније на саботажу Северног тока 1 и Северног тока 2.

- У "закључцима" Европског савета нема ни речи о потреби за одговарајућу истрагу, која може да укаже само на једну ствар - снажну неспремност да се открије ко стоји иза напада на највећи европски инфраструктурни објекат изграђен у циљу обезбеђивања стварне, а не имагинарне енергетске безбедности земаља чланица ЕУ- рекла је Захарова.

Вашингтон има главну корист од крвопролића које је у току! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА