Најновије

ОЧЕКУЈЕ СЕ ЖЕСТОК УДАР! Херсон испражњен, ускоро почиње преломна битка!

Евакуација становника Херсонске области са десне на леву обалу Дњепра је завршена, објавио је вечерас на Телеграму лидер Крима Сергеј Аксјонов након посете Херсону заједно са првим замеником шефа администрације председника Русије Сергејем Киријенком.

Украјинска војска. (Фото: МО Украјине)

"Посетио сам Херсон заједно са првим замеником шефа администрације председника Русије Сергејем Киријенком. Отишли смо до луке и трајектног прелаза на реци Дњепар. Радови на пресељењу локалног становништва на леву обалу Дњепра и безбедне руске регионе су завршени. Драго ми је да су сви они који су желели да напусте подручје које је под украјинском ватром успели да то ураде на брз и безбедан начин", навео је Аксјонов, пренела је агенција ТАСС.

Вршилац дужности гувернера Херсонске области Владимир Салдо је 8. октобра најавио да ће цивили који живе на десној обали реке Дњепар бити евакуисани на леву обалу, због опасности од поплава у случају да украјинска војска нападне хидроелектрану Каховка.
Такође је рекао да је Украјина гомилала огромне снаге у близини градова Николајев и Кривој Рог, па су напори да се успостави већа одбрана били још један разлог за премештање цивила.

Регионалне власти су 19. октобра ограничиле улазак у подручја на десној обали реке.

Снимак предаје украјинске војске погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА