Најновије

УКРИ НЕМАЈУ НИКАКВЕ ШАНСЕ: Генерал Суровикин разрађује план удара великих размера

Штаб генерала армије Сергеја Суровикина разрађује план удара великих размера по украјинским снагама и утврђењима који ће уследити чим на фронтове стигне 300.000 мобилисаних руских војника, а снаге кијевског режима додатно искрваре покушавајући да пробију руске утврђене линије на херсонско-запорошком и изјумско-сватовском северном фронту.

Неће се, по свему судећи, дуго чекати јер је министар одбране РФ, Сегреј Шојгу, објавио да је мобилизација „потпуно завршена“.

Украјинци и странци који ратују у њиховим униформама – како претпостављају московски војни експерти – добиће наредбу да нападну јер ће амерички конгресни међуизбори бити одржани 8. новембра, па је Белој кући у Украјини потребан било какав осетнији војни успех.

 Укри, међутим, неће имати никакве шансе ако у борбе не убаце десетине хиљада војника јер ће они нападати на туђе утврђене положаје. А за то је потребна бројчана премоћ бар у сразмери 3:1. А управо то постаје проблематично.

Председник Чеченске Републике Рамзан Кадиров изјавио је да су Укри од 25. до 27. октобра испред Николајева и Кривог Рога имали 657 погинулих и 300 рањених. А да су још изгубили ено осам тенкова, пет борбених возила пешадије, 20 других оклопних возила, седам великих минобацача и четири хаубице.

жКадиров је признао да су чеченски борци под жестоком украјинском артиљеријском ватром имали 23 погинула.

Украјински губици су вишеструко већи. Истраживачка група OSINT (open-source intelligence, која користи отворене изворе)  објавила је да је Кијев до 20. октобра имао безмало погинулих и тешко рањених који су потом умрли.

Конкретно, OSINT (open-source intelligence) проценио је неповратне губитке Украјине од 20. октобра 2022. године на 402.000.

Руски ратни извештачи су опрезнији. Баратају са 200.000 погинулих Украјинаца.

Последице борбе за Доњецки аеродром погледајте ОВДЕ.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА