Најновије

ИРАНСКИ ДРОНОВИ УСМЕРЕНИ ПРЕМА АЛБАНИЈИ: Спремни да гађају базу у Тирани

Иран наставља са претећом реториком према Албанији коју је Техеран прогласио непријатељском земљом, пише Коха, и додаје да су ирански медији објавили да та земља има на располагању наоружане беспилотне летелице које могу да гађају базу покрета муџахедина МЕК у Албанији.

Ирански дрон (Фото: Тасним)

Ирански портал "Фронт Пејџ“, позивајући се на документ иранске владе, објавио је текст са насловом "Ирански гвоздени дронови могу да погоде базу муџахедина МЕК-а у Албанији", у ком се наводи да та земља има на располагању наоружане беспилотне летелице "УАВ“ које не хватају радари и које имају могућност да погоде базу иранске опозиције у Албанији.

"Ирански дронови и ракетни системи нису географски ограничени у погледу суседних земаља. Иран има расположиве капацитете, посебно дронове, који лако могу да нападну базу МЕК-а у Тирани. Иран има борбене беспилотне летелице које могу да путују изван удаљености Иран-Албанија и циљају циљеве напада", наводи се у тексту иранског портала.

Лист иранске владе, позивајући се на Министарство обавештајних служби, наводи да опозиција МЕК, која се налази у Албанији, има своју улогу у масовним протестима последњих дана у неколико градова Ирана.

"Иран себи даје за право да гађа њихову базу због деловања МЕК", наводи иранска влада.

Користећи политичку уцену због пружања склоништа око 3.000 припадника иранске опозиције 2016. године, Иран је од 15. јула умешан у незапамћене сајбер нападе на системе онлајн сервиса албанске владе.

Суочена са екстремном ситуацијом од ових напада, албанска влада је одговорила једнако екстремном мером, прекинувши дипломатске односе са Исламском Републиком Иран, почетком септембра, подсећа Коха.

О оружју од којег нема одбране прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА