Најновије

ОТВОРЕНИ РАТ СА ЗАПАДОМ! Узалудан хероизам Украјинаца, сад шаљу и старце од 70 лета! (ВИДЕО)

Харков није на листи приоритета руске операције, већ Херсон. Зато су Украјинци одлучили да ударе ту, и плате језиву цену, данак у крви Западу. Километрима леже украјинска тела погинулих војника, тај призор изгледа отприлике као Косовска битка, рекао је новинар Бојан Билбија приликом гостовања у емисији Реч продукције Хелмкаст, у емисији која, због блокаде и демонетизације канала коју је проузроковао Јутјуб, касни двадесетак дана, а сада је емитована на новом каналу Хелмкаст Резервни положај.

Бојан Билбија (Фото: Хелмкаст)

Како је рекао, Зеленски је знао да ће то да се деси.

– Шта су урадили Руси. Они су само избегли битку и отишли када су видели да Украјинци нападају у размери осам према један. Повукли су се, али су ангажовали максимално авионе, ударне хеликоптере, артиљерију и све остале системе који прже и руше. Украјинци су ту били покошени, али је толика сила нагрнула, па су се Руси повукли на стратешке положаје – истакао је Билбија.

Говорећи о Чеченима Рамзана Кадирова, он је казао да у војном погледу они за Русе имају улогу слично као и Гурке за Британце.

Како је навео, „Запад ће ратовати до последњег Украјинца и не би било никакво изненађење да овај рат потраје годинама“.

Билбија је истакао да Русија поклања жито и вештачко ђубриво најсиромашнијим земљама.

– Ако Русија нахрани те афричке земље, било за новац било бесплатно, отпада тај аргумент да их мори глађу. Кад она шаље жито или ђубриво, њу то не кошта много, а ономе који прима помоћ, то је спас са неба. У Русији је свима топло, сви се возе, има хлеба, има свега, читава Мендељејева таблица у огромним количинама. А свима другима нешто фали – указао је он.

Говорећи о руско-јапанским односима, казао је да Москва чека 75 година да потпише споразум са Токијом и да су били надомак споразума, „али никад није потписан, јер је једини услов Русије био да тај споразум потпишу са сувереним Јапаном, а не са америчким вазалом Јапаном где су огромне америчке војне базе“.

– Јапанска војска и политика у потпуности зависе од америчке. Омладина у Јапану уопште не зна да су атомске бомбе на Јапан бацили Американци. Према анкетама, то зна мање од 20 одсто младих, а скоро исто толико мисли да су то Руси учинили. Ускоро ће бити више оних који сматрају да су их Руси бомбардовали – открио је Билбија шокантне податке.

Уколико желите, можете подржати нови канал Хелмкаст Резервни положај тако што ћете га запратити и поделити видео снимке пријатељима.

О опасности рушења Кримског моста прочитајте ОВДЕ.

Извор: Хелмкаст

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА