Најновије

ВУЧИЋ: Не сећам се да су се Украјинци 1999. „претргли“ у слању помоћи Србији

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија против Украјине никад ништа није урадила, да не признаје и не прихвата резултате руског референдума да никад није признала цепање делова украјинске територије.

Фото: predsednik.rs

Ситуација Србије формално правно је „чиста као суза“ и нема ко шта да јој замери, рекао је још Вучић поводом изјаве украјинског амбасадора у Београду Володимира Толкача да је веома тешко питање за Украјину да ли разуме одлуку Србије да не уводи санкције Русији и да је „смешно“ поредити питање Косова и четири украјинска региона које је Русија недавно отцепила.

Вучић је додао да се не сећа да су се Украјинци 1999. „претргли“ у слању помоћи Србији нити прекидали летове до земаља које су учествовале у нападу на Савезну Републику Југославију, али да разуме да Украјинци не могу да поистовете НАТО, САД, и Енглеску који их бране са онима који су извели инвазију на њихову земљу.

Он је питао на основу ког правног акта је извршена агресија на Србију и у складу са којим актом УН је то урађено, и у складу са којом одлуком неко има право да не признаје резолуцију 1244, која је, како је рекао саставни део УН.

„Ми је поштујемо и зато чувамо територијални интегритет Украјине али ако су они решили да праве неке разлике добро је то знати добиће детаљније одговоре“, рекао је Вучић.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА