Најновије

ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК ЗБОГ ПРЕТЊИ ДОДИКУ: Ригорозне мере против антисрпске Фејс телевизије (ВИДЕО)

Директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић најавио је ригорозне мере против Фејс телевизије, чији је власник и директор Сенад Хаџифејзовић током разговора са гостом у емисији упитао да ли би требало се Милорад Додик „смени, смири или убије“.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

 

Милиновић је рекао да је Регулаторна агенција за комуникације (РАК) БиХ данас по службеној дужности покренуо поступак против тог медија.

- То ће бити скраћени поступак с обзиром да је, на први поглед, и те како јасно да је прекршен Кодекс о пружању аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија - рекао је Срни Милиновић.

Према његовим речима, на први поглед је видљиво да је прекршено још много подзаконских аката Агенције.

- Ове ствари које смо нажалост видели у медијском простору БиХ, првенствено Фејс телевизији, су недопустиве и РАК их неће дозволити - навео је Милиновић.

Милиновић је најавио да ће врло брзо, чим се скраћени поступак заврши, бити изречене одговарајуће мере и санкције.

- У комуникацији са колегама из подручја емитовања већ смо у првој анализи видели да ће оне бити ригорозне. И могу да најавим ригорозне мере да се овакве ствари више никада не би десиле - додао је Милиновић.

У случају да се то понови, каже Милиновић, крајња мера је суспензија програма и одузимање дозволе.

- Ово сад је нешто што ће вероватно ићи ка највишој могућој новчаној казни с обзиром да је то прва мера упозорења да се овакве ствари не би дешавале, али уколико се овако настави, ми смо кроз наше анализе у РАК-у већ видели да Фејс телевизија прелази одређене границе, бојим се да ћемо посегнути за најригорознијим мерама које су нам Закон о комуникацијама и сва наша правила дали као надлежност да делујемо - додао је он.

Власник и директор сарајевске Фејс телевизије Сенад Хаџифејзовић је, током разговора са гостом у емисији о томе шта да се ради са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, упитао да ли је решење да се „смени, смири, убије?“.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА