Најновије

ВЕЛИКА ПРЕТЊА: Лоше вести за Зеленског

Како западна војна помоћ Украјини стално ескалира и многе економије се колебају на ивици рецесије, амерички политичари све више доводе у питање потребу да наставе да подржавају Кијев.

Володимир Зеленски. (Фото: Јутјуб)

Према речима Гаја Тејлора, некада снажно и непоколебљиво поверење Вашингтона у потребу да се помогне украјинској држави почело је да пуца. Ово пише Тхе Васхингтон Тимес.

Бајденова администрација тренутно чини све да умањи поделе које су настале унутар Демократске и Републиканске странке око Украјине. Демократе желе да наставе да пружају помоћ Кијеву у истој величини, неки републиканци се томе противе. Све се то дешава у позадини оштре политичке реторике која се води у САД уочи најважнијих избора.

Ове недеље, демократе су биле шокиране тиме што је група чланова Представничког дома САД послала писмо Џоу Бајдену у којем га позива да започне директне преговоре са Русијом за решавање украјинске кризе. Иницијатива је изазвала велико огорчење у америчким политичким круговима, након чега је писмо повучено.

Лидер мањине у Представничком дому Кевин Макарти је упозорио да републиканци неће издати бланко чек Бајдену за војну и економску подршку Украјини ако поврате већину.

Мекартијеве примедбе разоткриле су расцеп унутар Републиканске партије, јер овај став не деле сви његови сународници у партији. На пример, конгресмен Мич Меконел се залаже за повећање војне подршке Украјини.

Дебата у Сједињеним Државама шири се и на Европу. Угладајући се на Американце, земље ЕУ би такође могле да почну да смањују количину помоћи која се пружа Кијеву.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА