Најновије

"МОРАЋЕ ДА ПРИХВАТЕ" Брутална порука Лаврова!

За Русију апсолутно није од принципијелног значаја да ли западне земље признају улазак нових региона у њен састав, али би било исправније када би оне биле свесне нове реалности, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров. (Фото: mid.ru)

„Апсолутно није од принципијелног значаја. Наравно, исправније би било када би све земље света биле свесне нове реалности, која је била неизбежна. То потврђује огроман број правних аргумената, укључујуц́и и Повељу Уједињених нација, у којој је утврђен принцип равноправности и самоопредељења народа, као и Декларацију Генералне скупштине УН, која прецизно разјашњава да су сви дужни да поштују територијалну целовитост оних држава које имају владе које признају право на самоопредељење и представљају цео народ који живи на територији неке земље", рекао је Лавров новинарима.

Према његовим речима, режим актуелног председника Украјине Владимира Зеленског, као и његовог претходника Петра Порошенка, не поштује те критеријуме.

"Сада се реализује сценарио који је диктиран самим животом и који се ослања на слободну вољу грађана", рекао је Лавров.

По речима Лаврова, вец́ина земаља схвата да је Русија у праву.

"Гарантујем вам да велика вец́ина земаља одлично схвата да смо ми у праву. Немају сви храбрости, па ни снаге да објективно говоре о томе директно. Сигуран сам да ц́е истина нац́и свој пут", рекао је шеф руске дипломатије.

Он је нагласио да се сада, у случају са референдумима у ЛНР, ДНР, Запорошкој и Херсонској области реализује сценарио који се ослања на слободну вољу људи.

"Било какви други покушаји, вештачка ескалација конфронтације, вештачка мобилизација антируских снага, претње и уцене – све је то антиисторијско", рекао је Лавров.

Савет Федерације ратификовао је споразум о пријему Доњецке и Луганске Народне Републике, Херсонске и Запорошке области у састав Русије.

Путин планира пробу нуклеарног оружја на границама Украјине?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА