Најновије

ПРОТЕСТ НЕЋЕ УТИХНУТИ! Београд поново на ногама

Протест "Србија против насиља", 13. по реду у Београду, одржава се ове суботе у центру престонице. Грађани су се окупили у 20.00 часова, а након обраћања Смиљана Бањца, спортског коментатора, кренули су у шетњу до зграде Републичког јавног тужилаштва на челу са Загорком Доловац.

А тачно у 20.00 часова, када је био заказан протест против насиља, саобраћај испред Скупштине био је блокиран у оба смера.

Окупљени на протесту против насиља носили су разне транспаренте, на којима је, између осталог, писало: „Студент је чудно воће“, „Против лоповског закона о конверзији“, „Тужио бих тужилаштво, али не знам. ко“, „Мачко, смири се, ја лајем“ на Вулина“.

На почетку протеста одржан је минут ћутања за доктора ветеринарске медицине из Богатића др Бориса Дражића, који је преминуо од последица задобијених повреда док је бранио пријатеља од тројице насилника.

Потом се окупљенима обратио Смиљан Бањац, спортски коментатор и новинар, рекавши да протести неће престати.

- На велико жаљење свих оних који би желели да протести утихну, јасна порука са овог места је да до тога неће доћи. Зато бих вас замолио да престанете да нас бројите и да нас намерно делите – рекао је Бањац на почетку протеста.

Након његовог говора кренула је протестна шетња.

ШАМАРЧИНА ЗЕЛЕНСКОМ ИЗ БЕРЛИНА - Кијев ће сада бити шокиран

Траса овог протеста је уједно и најкраћа до сада, јер су грађани кренули у протестну шетњу Улицом кнеза Милоша, затим ће скренути у Немањину, а потом стићи до коначног одредишта - зграде Републичког јавног тужилаштва.

Прилика је то да се грађани обрате Загорки Доловац, која је годинама ћутала о свим пословима у које су укључени представници власти.

Али овај скуп, 13. по реду, прилика је да грађани кажу режиму да неће одустати од испуњавања својих захтева. Подсећања ради, то су: смена министра унутрашњих послова Братиславе Гашића и директора БИА Александра Вулина, затим одузимање националних фреквенција Пинку и Хепи, укидање ријалити програма, смена РЕМ-а и руководства РТС.

ПУТИН ЗАГРМЕО! Хоћете мир? Па све сте заборавили - порука САД и западу

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА