Најновије

"КИЈЕВ ПРИЗНАО ЗЛОЧИНАЧКЕ ЗАМИСЛИ" Захарова о поруци Зеленског НАТО-у да изврши превентивни удар на Русију

Изјавом украјинског председника Владимира Зеленског о превентивним нуклеарним нападима на Русију кијевски режим је директно признао своје злочиначке замисли, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

- Ако говоримо о ономе што се јуче догодило – кијевски режим је само директно признао да су његове замисли апсолутно злочиначке, али то је било речено у преносу уживо, ту се не можеш извуц́и, то не можеш приписати погрешном преводу, грешкама преводиоца, техничким проблемима, као што су покушали да ураде у вези шефа европске дипломатије Жозепа Бореља његове колеге из ЕУ. Све смо то чули у преносу уживо - казала је Захарова за "Први канал".

Према њеним речима, изјава Зеленског је показала да Кијев погрешно схвата реалност.

- Сада не знам ко би могао да сумња у то шта заиста мисле. То говори о погрешној перцепцији реалности и неразумевању основног о томе шта је нуклеарно оружје, нуклеарна енергија - казала је Захарова.

Она је констатовала да се Кијев бави нуклеарном уценом, што потврђују екстремистичка гранатирања Запорошке нуклеарне електране.

- То такође потврђује не само неодговорно, него екстремистичко понашање у вези гранатирања Запорошке нуклеарне електране. Колико смо причали о томе – да се гранатирања изводе намерно, да је то права нуклеарна уцена, да су то акције које се могу квалификовати као терористичке, с обзиром на то да се ради о објекту цивилне инфраструктуре који производи нуклеарну енергију - оценила је Захарова.

Она је констатовала да је Кијев на тај начин покушао да направи од електране прљаву нуклеарну бомбу.

- Идеологија је била управо таква – учинити све што је могуц́е да се створи претња нуклеарном објекту и да се једноставно употреби као прљава нуклеарна бомба - оценила је Захарова.

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је раније да НАТО треба да нанесе "превентивне" ударе на Русију, а не да "чека руске нуклеарне ударе".

Колико Руса живи и ради у Србији од почетка сукоба? Више о томе ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА