Најновије

ЈЕДИНИ НАЧИН ДА СЕ ИЗБЕГНЕ СВЕТСКИ СУКОБ: Ово се не уклапа у главну тезу Запада

Западне земље гурају свет у глобални рат. А само потпуна и коначна победа Русије гарантоваће спречавање светског сукоба, изјавио је 1. новембра заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

НАТО и Русија (Илустрација: Рускаја Весна)

„Позната је теза западних земаља: „Русији се не може дозволити да добије рат'’. Шта то заиста значи? Ако не победи Русија, онда, ће по свему судећи, Украјина. Као циљ Украјине у рату је кијевски режим је навео враћање свих територија које су јој раније припадале. Односно њихово одузимање од Русије. То је претња постојању наше државе и колапсу данашње Русије“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Руски председник Владимир Путин је 27. октобра, током свог говора у дискусионом клубу Валдај, навео циљ западне нуклеарне реторике. Руски лидер је истакао да то лежи у жељи САД и европских земаља да изврше притисак на све чланице међународне заједнице да се супротставе Русији. Истовремено, Путин је рекао да та земља нема ниједан политички или војни разлог да покрене нуклеарни напад на Украјину.

Лавров је 24. септембра најавио да ће Русија проширити примену своје нуклеарне доктрине на своје нове територије (Републике Донбаса, Запорошку и Херсонску област).

Да ли Русија може да уништи борбену способност Украјине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правфа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА