Најновије

ОСНИВАЧ ''ВАГНЕРА'' ХВАЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Снажан и самоуверен лидер, фин момак

Јевгениј Пригожин, блиски савезник руског председника Владимира Путина и оснивач приватне паравојне формације „Вагнер”, похвалио је украјинског председника Володимира Зеленског као снажног и самоувереног лидера којег не треба потцењивати.

Јевгениј Пригожин (Фото: РИА Новости)

Његови коментари привукли су пажњу на све посећенијем јавном профилу на којем је уочљиво његово растуће самопоуздање да слободније говори о осетљивим питањима у вези с ратом у Украјини упркос стандардној московској линији, пренео је Танјуг.

„Иако је он председник земље која је тренутно непријатељски расположена према Русији, Зеленски је снажан, самоуверен, прагматичан и фин момак”, рекао је Пригожин у изјави коју је на друштвеној мрежи „Вконтакте” поделила прес-служба његове компаније Конкорд кетеринг.

Он је у другој изјави рекао да га не треба потцењивати, након што су га питали зашто хвали човека којег је Москва критиковала, омаловажавала и нападала откако је дошао на власт 2019.

Руска политичка аналитичарка Татјана Становаја рекла је да је занимљиво то што Пригожин износи став који је далеко од Путиновог, а други у владајућој елити се не би усудили да изнесу.

„Пригожин се усудио и он мисли да има право и да то не би наљутило Путина”, рекла је она.

Ројтерс је навео да је Пригожин прошлог месеца први пут јавно потврдио да је оснивач „Вагнера”, приватне војне групе коју је послао да се бори у Сирији, Африци и Украјини, док су га САД и Европска унија санкционисале због улоге у свему томе.

Признање Зеленског прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА