Најновије

ПРВА РЕАКЦИЈА ИЗ ПУТИНОВОГ ОКРУЖЕЊА ОКО ХЕРСОНА: То је фиксирано

Херсонска област је субјект Руске Федерације, овај статус је фиксиран и овде не може бити промена, рекао је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков, преноси РИА новости.

- То је субјект Руске Федерације. Законски, овај предмет је фиксиран, дефинисан. Нема и не може бити никаквих промена, рекао је Песков одговарајући на питања новинара да ли Русија и даље читаву Херсонску област сматра својом територијом и да ли ће законски ће прописати статус деснообалних делова.

Командант Здружене групе руских снага генерал армије Сергеј Суровикин изјавио је у среду да је донета одлука о одбрани леве обале Дњепра како би се спасли животи војске и борбене способности. Руски министар одбране Сергеј Шојгу наложио је Суровикину да предузме све мере за безбедно пребацивање трупа у херсонском правцу са десне на леву обалу Дњепра.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков негативно је одговорио на питање да ли Кремљ сматра понижавајућим напуштање Херсона.

- Не, не, рекао је Песков новинарима.

Он је навео да Руска Федерација може да заврши специјалну војну операцију пошто оствари своје циљеве.

- Сукоб у Украјини , рекао бих овде у овом случају, са наше тачке гледишта, представља специјалну војну операцију – у Украјини се може завршити након постизања њених циљева. Или завршити постизањем циљева кроз мировне преговоре, што је такође могуће. али су мировни преговори, као што знамо, због става украјинске стране немогући, рекао је Песков новинарима.

Следећа велика битка рата у Донбасу могла би да се одигра на овом делу фронта

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА