Најновије

ГОВОР СИ ЂИНПИНГА УЗДРМАО СВЕТ: Ево шта је поручио великим светским силама

Председник Кине Си Ђинпинг позвао је велике глобалне економије на самиту Групе 20 /Г20/ у Индонезији да се успротиве политизовању и коришћењу трговине храном и енергијом као оружја и да укину једностране санкције у истраживачкој и технолошкој сарадњи, јавила је кинеска државна телевизија ЧТВ.

Си Ђинпинг. (Фото: kremlin.ru)

- Кључно је да се успротивимо политизовању и коришћењу трговине храном и енергијом као оружја и да укинемо једностране санкције и ограничења у релевантним сферама истраживачке и технолошке сарадње - рекао је Си.

Он је изразио уверење да се проблеми могу решити међународном сарадњом на праћењу тржишта и стварањем отвореног и одрживог тржишта робе, користећи заједничке напоре са циљем стабилизовања цена и ланаца снабдевања.

- Сигурност хране и енергије су најрелевантнији изазови глобалног развоја. Главни разлог тренутне кризе нису проблеми са производњом и потражњом већ са ланцима снабдевања, као и ометање међународне сарадње - истакао је кинески лидер.

Си је позвао чланице Г20 да "ограниче глобалну инфлацију" и елиминишу економске и финансијске ризике.

Он је нагласио да развијене економије треба да сведу на минимум негативну страну ефеката њихове монетарне политике.

- Треба да наставимо да подржавамо мултилатерални трговински систем са централном улогом Светске трговинске организације и да омогућимо либерализацију трговине и улагања - нагласио је Си.

Према његовим речима, за међународну заједницу је кључна и "нулта толеранција" према корупцији.
Си је навео да глобални развој није могућ без мирне и стабилне међународне ситуације, те да је у ту сврху представио Глобалну безбедносну иницијативу.

Председник Кине додао је да је важно осигуравање тога да транзиција са фосилних горива на обновљиву енергију не нашкоди економији и животном стандарду људи.

Како су четворица '’вагнероваца'’ заузела украјински положај, погледајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА