Најновије

ЕУЛЕКС: Нисмо заменили косовску полицију на северу Косова

Након подношења оставки припадника полиције српске националности на северу Косова, Мисија Европске уније за владавину права на Косову (Еулекс) послала је тамо нове трупе, али не да би обављали улогу полиције, саопштено је из Мисије, преноси Телеграфи.

Еулекс (Фото: Еулекс)

Како је објашњено, након што су Срби са севера напустили косовску полицију настао је безбедносни вакуум који Еулекс може само делимично да попуни али не може да замени Косовску полицију.

"У циљу пажљивог праћења свих дешавања која могу утицати на безбедност Косова, као и на безбедност свих заједница на Косову, Специјална јединица полиције Еулекса и Специјална резервна јединица полиције значајно су повећале своје мобилне посматрачке патроле на ​​северу Косова у координацији са Косовском полицијом и Кфором. Од 16. новембра, поред значајног повећања мобилних патрола за надзор, службеници Специјалне јединице полиције Еулекса и Резервне специјализоване полицијске јединице врше и пешачке патроле у четири ​​општине на северу Косова", наводи се у саопштењу Еулекса.

Додају да Еулекс прати ситуацију на прелазима Јариње и Берњак, кроз присуство своје специјализоване полицијске јединице.

"Припадници Специјалне јединице полиције и Резервне специјализоване јединице полиције раде у сменама и врше надзорне патроле 24 сата, седам дана у недељи", наводи се.

Они су такође навели да се виши полицијски саветници Еулекса за север налазе у комплексу Северног региона Дирекције косовске полиције и дају савете косовској полицији, као и четири полицијске станице под њеном командом у вези са одређеним бројем о питањима која се односе на пружање полицијских услуга.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА