Најновије

МОСКВА ОБЕЋАЛА ОДМАЗДУ: Неће проћи некажњени за стрељање руских војника

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова захтева од међународних организација да осуде погубљење руских заробљеника од стране војника Оружаних снага Украјине и спроведу детаљну истрагу, објављено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

„Свако зверство које почине украјинске оружане групе неће остати некажњено. Сви они који су криви и умешани у злочине биће идентификовани и претрпеће заслужену казну. Нико неће избећи одмазду“, обећала је она.

Захарова је напоменула да је Москва више пута скренула пажњу међународне заједнице на бруталан однос украјинске стране према заробљеним руским војницима.

„Ова шокантна видео секвенца је још један доказ злочина украјинских неонациста, грубог кршења међународног хуманитарног права од стране Украјине, укључујући Женевску конвенцију о поступању са ратним заробљеницима из 1949. године, и међународних норми људских права, укључујући Међународну Пакт о грађанским и политичким правима из 1966. и Конвенцију против тортуре и других окрутних, нељудских или понижавајућих поступака или кажњавања из 1984. године“, додала је она.

О реакцији Уједињених нација на овај догађај прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА