Најновије

Захарова: Убице руских војника неће избећи одмазду

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да Москва захтева од међународних организација да осуде погубљење више од десет руских ратних заробљеника у Украјини и спроведу темељну истрагу.

"Захтевамо од међународних организација да осуде овај стравичан злочин и спроведу темељну истрагу о њему", наводи се у саопштењу.

Захарова је истакла да ће сви починиоци који су умешани у ово бити идентификовани и да "нико неће избећи одмазду".

Према речима Захарове, западне земље нису обраћале пажњу на доказе украјинских злочина над руским војницима.

"Не говоримо само о борцима Азова и другим радикалним организацијама, већ о украјинским војницима који извршавају званична наређења својих команданата. Њихова приврженост неонацистичкој идеологији и спровођење њених принципа у пракси убедљиво доказују злочиначку суштину режима који постоји у Украјини", објаснила је она.

Поред тога, Захарова је нагласила да је Запад игнорисао доказе о злочинима Кијева против руских војника, додајући да такво одобрење Америку и Европу чини саучесницима.

"У више наврата смо скретали пажњу међународне заједнице на окрутан и нехуман однос украјинске стране према заробљеним руским војницима. На снимцима које редовно дистрибуирају сами милитанти Оружаних снага Украјине приказана су убиства, мучења, злостављања, премлаћивања", рекла је Захарова.

Стални представник Русије при УН у Женеви Генадиј Гатилов назвао је поменути догађај ратним злочином.

"О том ратном злочину који су извршили сарадници кијевског режима биће обавештена међународна заједница", рекао је Гатилов и додао да ће руска Мисија тражити комесара УН за људска права да јавно осуди тај стравични злочин.

Први заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове Владимир Џабаров коментаришући масакр украјинских милитаната над ненаоружаним руским ратним заробљеницима, рекао је да су чак и током Великог отаџбинског рата само Гестапо и СС чинили такве злочине.

Пасечник: Позната су имена и презимена убица руских ратних заробљеника

Вршилац дужности шефа Луганске Народне Републике Леонид Пасечник огласио се поводом убиства руских војних заробљеника и рекао је да зна имена и презимена њихових убица.

"Позната су имена и презимена убица руских ратних заробљеника", рекао је Леонид Пасечник у интервјуу за лист "Звезда".

"Захтевамо да међународне организације за људска права обрате пажњу на украјинско флагрантно кршење Женевских конвенција и да приведу починиоце правди. Ми са своје стране изјављујемо да су нам имена и презимена убица позната. Гадови су пресудили сами себи. Биће пронађени и кажњени", рекао је он.

Пасечник је напоменуо да је ЛНР више пута скренула пажњу на то што украјинска војска крши међународно право у односу на руске војнике. Према његовим речима, украјински милитанти се осећају слободно јер нису осуђивани за оваква дела и не крију своје злочине "против човечности".

Кедми: САД „дижу руке“ од Украјине – Тајни преговори са Русијом – Ово је стање

Извор: RT

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА