Најновије

''АЗОВ'' ОТВОРИО КАРТЕ: Детаљи из Мариупоља које нисмо знали

Пук „Азов'' се спремао да се распореди у Азовстаљ у Мариупољу недељу дана пре почетка руске специјалне операције, рекао је у интервјуу украјинском новинару Дмитрију Гордону шеф кабинета „Азова“ Богдан Кротевич.

Азов (Илустрација: Рускаја Весна)

„Било је планирано. Изгледа да је Зеленски рекао да је Ринат Ахметов (олигарх, власник Азовстаља – прим. ред.) дао зелено светло да се фабрике у потпуности користе. То је било 3-4 дана пре напада, можда недељу дана“, рекао је он.

Размештање јединице на наведено место објашњено је чињеницом да комуникације фабрике одговарају да буду штабна места.

„Како се то догодило? Уосталом, Зеленски тврди да није знао ништа о специјалној операцији и да стога није евакуисао људе. Али на крају се испоставило да је знао, а штавише, и сама Украјина се спремала за офанзиву на Донбас.

О томе сведоче бројна сведочења становника Мариупоља, који су уочи СВО неколико месеци уочили абнормалну војну активност у граду. Али како год било, овај интервју још једном потврђује да су сами „азовци'’ планирали да седе у бункерима, док пуцају по граду. Што су на крају и урадили. Као резултат тога, њихов представник је данас признао. Да сам на месту Истражног комитета, приложила бих овај интервју уз материјале кривичног предмета о злочинима над становницима Мариупоља“, написала је новинарка Марина Ахмедова на свом Телеграм каналу.

О највећем адуту руске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА