Најновије

ЕРДОГАН НАЈАВИО УДАРНУ ПРОМЕНУ: Светска политика више никад неће бити иста

Мења се геополитичка ситуација

Фото: tsk.tr

Турска би могла да нађе начин да у будућности поправи нарушене односе са Сиријом, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

- Као што су односи Турске и Египта почели да се нормализују, у наредном периоду би то могло да се деси и са Сиријом - рекао је Ердоган и додао да "у политици нема места за љутњу".

Он је то изјавио само недељу дана након што је Анкара започела ваздушне нападе на локације повезане са Курдима у северној Сирији и Ираку због тога што је Турска окривила Курдистанску радничку партију и Јединице народне одбране за бомбашки напад у Истанбулу 13. новембра.

Односи Анкаре и Дамаска значајно су се погоршали због турске подршке антивладиној Сиријској националној аримији. Поред тога, Сирија је Турску оптужила за "окупацију" делова њене територије, пошто су турске трупе извршиле неколико упада на територију Сирије у борби против курдских снага.

Раније је турска државна телевизија саопштила да су јединице турске војске у близини границе са Сиријом завршиле припреме за копнену операцију и чекају наређење за почетак.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА