Најновије

Немци верују више Путину него својој влади и медијима: Најновије истраживање шокирало Запад

Према резултатима истраживања Центра за посматрање, анализу и стратегију (CeMAS) све више Немаца верује тврдњама руског председника Владимира Путина. Према резултатима истраживања Центра за посматрање, анализу и стратегију (CeMAS) све више Немаца верује тврдњама руског председника Владимира Путина.

Број оних који верују Москви много је већи на истоку земље, пише Дојче веле.

„Напад Русије на Украјину је реакција на провокације НАТО-а које Москва није могла игнорирати". У ову изјаву према резултатима студије вјерује 19 посто грађана Немачке, , што је седам процената више него у априлу.

Студија овог тинк-танка показује да је посебно на истоку земље спремност да се верује Путину велика. Да је НАТО провоцирао Русију на истоку верује више од трећине испитаних, док је на западу тај постотак више него упола мањи.

Слична је ситуација и са тврдњом да Путин води борбу против глобалне елите која „из позадине вуче конце“, у коју верује 27 одсто испитаних на истоку Немачке, а 16 одсто на западу.

Највећу подршку руски председник ужива код гласача десно-популистичке Алтернативе за Немачку, чија готово половина гласача сматра да је НАТО провоцирао Путина и да је Украјина део Русије.

Последњих седмица у више градова, посебно на истоку Немачке, све су бројнији протести на којима се захтеви за јачим мерама против инфлације мешају са захтевима за укидање санкције Русији и немешање у сукоб у Украјини.

Снимак огромне украјинске колоне која иде ка Херсону погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА