Најновије

Украјинци покушали пробој тенковима код Купјанска: Руска војска одбија нападе - оборена два авиона

Руска војска одбила је напад батаљона Оружаних снага Украјине подржаног тенковима у купјанском правцу у ЛНР, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Осим тога, ударима војне авијације погођене су две тактичке групе украјинских снага, које су кренуле у напад у областима насеља Берестово у Харковској области и Новоселовско у Луганској Народној Републици. Током борби убијено је и рањено више од 160 припадника украјинских снага и уништена два тенка, три борбена возила пешадије и два аутомобила.

У правцу Красни Лиман, превентивним ватреним нападом спречен је покушај напада две батаљонске тактичке групе Оружаних снага Украјине у ЛНР. Ударима руске армијске авијације и артиљеријских јединица убијено је више од сто украјинских војника, а уништено три тенка, пет борбених оклопних возила, један МТ-ЛБ, два пикапа и два аутомобила.

У правцу Јужнодоњецка у ДНР украјинске снаге су, покушавајући да успоре напредовање руских трупа, извеле два неуспешна покушаја контранапада. Украјинске јединице су заустављене и разбијене. Убијено је око 90 украјинских војника, уништено пет борбених оклопних возила, један МТ-ЛБ и два пикапа.

У правцу Николајев-Кривој Рог, руске јединице су у протекла 24 часа спречиле девет покушаја продора диверзантско-извиђачких група Оружаних снага Украјине у позадинска одбрамбена подручја. Убијено је више од 50 украјинских војника и неонациста и уништено седам борбених оклопних возила и десет возила.

Ракетне трупе и артиљерија уништиле су четири командна места Оружаних снага Украјине у ДНР и Харковској области, као и 64 артиљеријске јединице на ватреним положајима, људство и војну технику у 192 округа.
Уништена су три складишта муниције и ракетног и артиљеријског наоружања у Запорошкој области, Луганској Народној Републици и Херсонској области, као и складиште горива за украјинску војну технику у Дњепропетровској области Украјине.
У Николајевској области уништена је радарска станица украјинског противваздушног ракетног система С-300. такође је уништен украјински противваздушни ракетни систем „Бук М1“, а у Харковској области уништен је контрабатеријски радар америчке производње AN/TPQ-64.

Током контрабатеријске борбе, погођена су три артиљеријска вода Оружаних снага Украјине у Доњецкој Народној Републици и Херсонској области.

Руска јуришна авијација оборила је украјински војни хеликоптер Ми-24 у близини села Нововоскресенско у Херсонској области.

Средства за противваздушну одбрану оборила су украјински авион Су-25 у Доњецкој Народној Републици.

Осим тога, током протеклог дана оборено је седам украјинских беспилотних летелица у ЛНР, ДНР, Николајевској и Херсонској области.

Такође је пресретнуто 17 ракета испаљених из вишецевних ракетних система „Химарс“ и „Ољха“ у Доњецкој Народној Републици и Херсонској области.

Снимке уништавања украјинских тенкова код Угљедара погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА