Најновије

KAДИРОВ СЕ ОГЛАСИО НАКОН НАЈАВЕ НАПУШТАЊА ХЕРСОНА: О „предаји“ Херсона не треба ни говорити!

Oдлука генерала Сергеја Суровикина да руска војска напусти Херсон и западну обалу Дњепра изазвала је разне реакције у Русији, а о томе се огласио о председник Чеченије Рамзан Кадиров.

Пре Кадирова оснивач Вагнера Jeвгениј Пригожин је подржао Суровикина.

- У потпуности се слажем са мишљењем господина Пригожина о Суровикиновој одлуци. Јевгениј Викторович је врло прецизно приметио да је Суровикин спасао хиљаду војника који су били у стварном опкољењу. Одвагавши све за и против, генерал Суровикин је направио тежак, али исправан избор између бесмислених жртава зарад гласних изјава и спасавања непроцењивих живота војника. Херсон је веома тешка област без могућности стабилног редовног снабдевања муницијом и формирања снажног, поузданог позади. Зашто то није урађено од првих дана специјалне операције? Ово је друго питање. Али у овој тешкој ситуацији генерал је поступио мудро и далековидо – евакуисао је цивилно становништво и наредио прегруписавање – каже Кадиров.

Кадиров одбацује оптужбе да је Херсон предат.

- О „предаји“ Херсона не треба ни говорити. „Предајте се” заједно са борцима. А Суровикин штити војника и заузима повољнији стратешки положај - погодан, сигуран. Сви су од првих дана специјалне операције знали да је Херсон тешка борбена територија. И војници мојих јединица су јавили да је на овом подручју било веома тешко борити се. Да, може се задржати, могуће је организовати бар нешто залиха муниције, али ће коштати бројне људске животе. И ова прогноза нам не одговара. Стога верујем да је Суровикин деловао као прави војни генерал, не плашећи се критике. Он је одговоран за људе. Он боље види. Хвала, Сергеј Владимировичу, што бринете о момцима! И нећемо престати да ударамо непријатеља и нећемо се уморити – написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Воде се жестоке борбе за Доњецк и Херсон! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА