Најновије

ЛУКАШЕНКО ПОРУЧИО УКРАЈИНЦИМА: Да су слушали Путина, не би се распали!

Украјина је могла да очува свој интегритет да Кијев није одбио да примиени Минске споразуме, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко.

Александар Лукашенко. (Фото: ria.ru)

- Да су ишли путем који је сугерисао руски председник Владимир Путин и потписали споразум, Украјина се не би распала. Одлучност да се нађе решење за сукоб је била озбиљна. Ја сам био посредник између Путина и тадашњег украјинског председника Петра Порошенка, али они су одбили - рекао је Лукашенко станици "Русија 24".

Он је додао да се украјинска страна припремала за рат и да у то време нико није размишљао онако како сада говоре бивши немачки канцелар Ангела Меркел и Порошенко.

Мински споразуми склопљени су 2014. и 2015. године уз посредовање Русије, Немачке, Француске и ОЕБС-а, а њихов циљ је био да се створи основа за решавање ситуације у Донбасу.

Кијев је одгодио мировни процес и годинама одбијао да примени ове споразуме, да би на крају из Кијева рекли да је политички дио овог пакета неприхватљив и одбили директан дијалог са републикама у Донбасу, наводи ТАСС.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА