Најновије

ВЛАЈКИ НА КОСОВУ И О КОСОВУ (Прије десет година и данас)

Влајки у Косовској Митровици: Отпор који треба да задиви свет (2012)

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Заменик председника Републике Српске (БиХ) Емил Влајки изјавио је данас у Косовској Митровици да ће у разговору с међународним представницима на Косову и локалним званичницима покушати све да учини да на прелазима Јариње и Брњак не буде албанских цариника и пограничне полиције.
"Покушаћу овде да урадим све што је могуће с међународним представницима и локалним лидерима да изнађемо најбољи начин да ваше жеље на крају буду остварене - а то је на да не буде албанских цариника и пограничних полицајца на прелазима Брњак и Јариње", казао је Влајки новинарима.

Кфор је најавио да ће данас уклонити барикаде на северу Косова које му сметају да снабдевају трупе на прелазима Јариње и Брњак. У ишчекивању проласка возила Кфора Срби са севера Косова окупили су се на барикадама и у Зупчу, Лепосавићу, Рудару.

"Колико год да су ваше барикаде беспомоћне, ваш дух и ваша жеља да опстанете овде и да нико не влада над вама је нешто импресивно што би требало да задиви читав свет", рекао је Влајки и додао да му је "чудно" да цео свет гледа отимање једне територије и уништавање једног народа а да не реагује.

"Ваш морал се не може сломити, али ако то нешто значи и ако то буде требало стаћемо сви на барикаде па ћемо видети шта ће бити", казао је Влајки.

Влајки: Прихватање бриселског споразума - признање Косова (2013)

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки оцијенио је да ће Србија и званично признати самопроглашено Косово ако њен државни врх потпише "бриселски парафирани споразум", чиме ће ампутирати 15 одсто властите територије.
"Ако државни врх Србије потпише 'бриселски парафирани споразум', онда је Космет, са смијешном аутономијом свог сјеверног дијела, под јурисдикцијом 'Републике Косово', што значи да је ова НАТО творевина и службено призната од Србије која је тиме себи ампутирала 15 одсто територије", саопштено је из кабинета потпредсједника Српске.
Влајки је оцијенио да је ово "почетак нове фазе трагедије српског народа, посебно оног на Космету".
"То што је потписано да ће 'Република Косово' поштовати постигнути договор о аутономији косметских Срба може се 'објесити мачку о реп'. У релативно кратком времену њене јединице, потпомогнуте тамо стационираним НАТО трупама, преузеће тоталну власт на читавој територији", сматра Влајки.
Он као примјере наводи да су приликом акције "Олуја" хрватске снаге игнорисале војнике УН који су раздвајале Хрвате и Србе, те да су 2004. НАТО снаге на Космету заједно са Албанцима вршиле етно-геноцидно чишћење Срба на том простору.
Влајки је оцијенио срамотним за читаву западну цивилизацију да се, у посљедњих 20 година један европски народ - Срби, третира као некада Јевреји, бомбардује, демонизује, уцјењује, тјера у концентрационе логоре, протјерује, те економски и територијално уништава.
"Трагедија Срба поприма епске размјере, пошто ће Запад са таквом праксом наставити и у овој деценији. Преостали Срби на Космету имају трагичан избор, да се одупру и да добрим дијелом изгину, или да на вријеме побјегну", сматра Влајки.
Он је додао да ће се "калварија остатка Србије наставити, ако не искрсне неки истински вођа и покрет".
"Примјер Југославије је јасно показао да, када се једна земља почне распадати, њен распад се више не може ничим зауставити", наводи се у саопштењу.
Споразумом, који су у петак, 19. априла, у Бриселу парафирали Београд и Приштина, успостављена је заједница/асоцијација српских већинских општина на Косову, а двије стране су се обавезале да неће блокирати једна другу у европским интеграцијама.

Данас (Ја, ви и Вучић) 2, Косово је Србија (2022)

Пише: Емил Влајки

-Никада не бих отишао у Тирану (на скуп о западном Балкану) као што је Вучић… учинио. Једноставно би им рекао ФУЦК YОУ, тако да сви разумију.
- Исто тако би их упитао, из Београда наравно, како их није стид (земље Запада) то што су из чиста мира окупирали Косово, основали лажну албанску државу и направили највећи концентрациони логор у Европи искључиво за Србе. Не би било лоше подсјећати их на то с времена на вријеме.
- Ситуација на Косову се комплицира. Срби су, с правом, напустили све институције ове лажне државе, али је притом настао вакум, празнина. Умјесто српских полицајаца, на сјеверу су сада албански полицајци.
- Срби су свакодневно физички угрожени... Мислим… да би се, макар на сјеверу, требала формирати СРПСКА ТЕРИТОРИЈАЛНА ОБРАНА састављена од бивших полицајаца, војника и спорташа… То би требало обухваћати пар хиљада људи добро организираних који, КАО У САД,  не би дозвољавали физичко и свако друго малтретирање грађана, нити би дозвољавали да албанске полицијске јединице које дођу на сјевер, шиканирају Србе.
-…Требало би Албанцима и Западу НЕДВОСМИСЛЕНО рећи да ће… у  случају нових погрома, војска Србије, без оклијевања ући  НА СВОЈ ТЕРИТОРИЈ да дјелује против насиља над српским народом од стране терориста. Па да видимо, да ли би Запад војно интервенирао и започео трећи свјетски рат. Јер тада то не би била више борба између Србије и НАТО-а као 1999. године.

Остале текстове Емила Влајкија можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА