Најновије

"МОЖЕМО ПОГОДИТИ АТИНУ, АКО НЕ БУДЕ МИРНА" Најопаснија претња Ердогана Грчкој (ВИДЕО)

У октобру је Турска тестирала балистичку ракету кратког домета домац́е производње "Тајфун"

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: Правда)

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је недавна проба турског балистичког пројектила "Тајфун" престрашила Атину и навео је да Анкара нец́е седити скрштених руку ако Грчка настави са милитаризацијом својих острва у Егејском мору.

- Сад смо почели да правимо наше ракете, а ова производња је уплашила Грке. Кажете "Тајфун", а они се боје, кажу да могу да погоде Атину. Да, наравно да може да погоди. Ако не останете мирни, ако покушате да поставите оружје које сте добили из САД на острва, и хоц́е - упозорио је Ердоган, преноси Анадолија.

Он је додао да "земља попут Турске сигурно нец́е седети скрштених руку" и да ц́е "морати нешто да уради".

У октобру је Турска тестирала балистичку ракету кратког домета домац́е производње "Тајфун" изнад Црног мора, која, како је саопштено, може да погоди мету на удаљености од 560 километара за 456 секунди.

Анкара је узнемирена оним што описује као све вец́е гомилање грчке војске на острвима у близини своје обале, али и војном подршком коју Грчка добија од САД, наводи Анадолија.

Ердоган је критиковао још једног НАТО савезника, Сједињене Америчке Државе, за које је рекао да пружају подршку и шаљу оружје терористичким организацијама на северу Сирије.

- Америка шаље 4.000 - 5.000 камиона оружја и муниције у северну Сирију. Иако сам им то стално говорио, то их не занима - казао је Ердоган и додао:

- Ми смо с вама у НАТО-у. Иако смо заједно, ви нам чините лоше ствари и на страни сте терористичке организације... Ми ц́емо се извуц́и властитим капацитетима - рекао је турски председник.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА