Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Подмукла подвала Приштине – прави тријумф демократије по европским стандардима

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да се на Косову и Метохији протеклих дана видео „прави тријумф демократије по европским стандардима„. Били смо у праву када смо упозоравали да је одлука Приштине да се одложе локални избори подмукла подвала – то се и десило: поставили су „своје“ без одржавања избора, додао је он.

Александар Боцан-Харченко (Фото: Амбасада Руске Федерације у Београду)

Саопштење руског амбасадора преносимо у целости:

„У склопу састанака у Београду и Приштини западних емисара, Американца Ескобара и специјалног представника ЕУ Лајчака, који покушавају, како се наводи, да пронађу решења у вези са актуелним заоштравањем ситуације на Косову, приштински „врх“ отворено и дрско наставља са преузимањем контроле над северним делом покрајине који насељавају Срби. И не намерава да се предомисли. Намеће се питање о стварној сврси западњака. Изгледа да је то опет завртање руку Београду.

Косовски* „премијер“ Курти је самовољно инсталирао, уз полицијску пратњу, своје штићенике на места одборника у скупштини Северне Митровице, која су Срби претходно напустили у знак протеста. Били смо у праву, када смо упозоравали да је одлука Приштине да се одложе релевантни локални избори подмукла подвала. То се и десило: поставили су „своје“ без одржавања избора. Прави тријумф демократије по европским стандардима.

А ево једне индикативне, буквално упадљиве чињенице о деловању Запада у корист косовских Албанаца – њихова апликација за чланство непризнате квазидржаве у ЕУ. Зар је то икада било могуће без одобрења Брисела? Где је посвећеност Европске уније принципима проширења на тзв. Западни Балкан, који, иначе, предвиђају поштовање Резолуције 1244 СБ УН? Слика је веома ружна, тешка. Мада су речи америчког специјалног изасланика Ескобара о томе да из сваке кризе треба тражити оптимизам – уз сву њихову привидну апсурдност – разумљиве. По свој прилици, оптимистима САД чини управо очајнички положај косовских Срба“, саопштио је Боцан-Харченко.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА