Најновије

СРБИ 11. ДАН НА БАРИКАДАМА: И даље је мирно али влада опрезност да не дође до провокација са албанске стране

Барикаде Срба на северу Косова и Метохије, тачније у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу ушле су у једанаести дан. Како кажу, барикаде ће бити уклоњене када буду ослобођени бивши полицајци Миљан Аџић, Дејан Пантић и Слађан Трајковић, али и када се специјалне снаге косовске полиције повуку са севера КиМ. На три српска локала у насељу Бошњачка махала јуче су поломљена стакла.

Срби на барикадама. (Фото: Принтскрин)

Сви људи који су на барикадама већ 11 дана надају се неком решењу које ће допринети смањивању тензија на Косову и Метохији, јавља РТС.

И даље је мирно али влада опрезност да не би дошло до провокација са албанске стране, јавља РТС.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да барикаде на северу КиМ за Србе значе слободу и представљају њихов миран отпор "безакоњу Аљбина Куртија и његових великоалбанских екстремиста којима је једини циљ етнички чисто Косово и Метохија".

Организације које се баве људским правима забринуте због Дејана Пантића саопштиле су да су озбиљно забринуте због ситуације у којој се налази бивши службеник косовске полиције Дејан Пантић.

Командант Команде здружених снага НАТО у Напуљу, адмирал Стјуарт Манч рекао је у интервјуу за Тањуг да Кфор пажљиво прати ситуацију на северу КиМ и да је спреман за пружање безбедног окружења и слободе кретања за све заједнице свуда на КиМ, у складу са мандатом заснованим на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН.

Поводом јучерашњег демолирања три српска локала у насељу Бошњачка махала, синоћ се огласила косовска полиција. Наводе да је лом излога изазвала експлозија шок бомбе, као и да се сумња да су направу бацили припадници "организованих криминалних структура".

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА