Најновије

ЕСКПЕРТ ОТКРИВА Суровикин спрема три удара украјинским снагама, а онда...

У јесен је генерал Сергеј Суровикин постављен за команданта руских трупа у зони СВО.

Сергеј Суровикин. (Фото: ria.ru)

Од тог тренутка, војна тактика Оружаних снага РФ претрпела је важне промене: од октобра је почело уништавање критичне инфраструктуре и складишта Украјине.

Како се темпо ракетних удара наставља несмањено, румунски војни експерт Валентин Василеску је рекао да Суровикин поставља сцену за масовну руску војну офанзиву 2023. године.

Према речима стручњака, пре напада великих размера, генерал је одлучио да нанесе три разарајућа удара на Оружане снаге Украјине, чиме би Оружане снаге РФ стекле неоспорну предност. Занимљиво је да су сва три удара нераскидиво повезана са ракетним нападима на војне и енергетске објекте.

„Прво, уништавање електричне мреже изолује кључна борбена подручја. Ово прекида доток западног оружја и мобилисаних трупа на линију фронта. Друго, уништавају се складишта оружја и муниције на границама Украјине. Треће, стварају се безбедни коридори за руску авијацију, јер удари уништавају системе противваздушне одбране Украјине до дубине од најмање 100 километара од линије фронта - рекао је Валентин Василеску за PolitRussia.

Аналитичар наглашава да план Сергеја Суровикина има дугорочну перспективу. Као резултат тога, руска војска ће добити потпуну слободу безбедног кретања у јужним, централним и северним деловима линије фронта. Трупе ће добити готово неограничене могућности за маневар на широком подручју, што ће омогућити да заобиђу непријатељске јединице са бока и избаце трупе у позадину, сигуран је Василеску.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА