Најновије

КРВАВИ СУКОБ КУРДА И ПОЛИЦИЈЕ У ПАРИЗУ: Има рањених (ВИДЕО)

Троје људи је убијено, а четворо повређено у пуцњави у центру Париза, када је мушкарац стар 69 година отворио ватру на пешаке на улици у близини Курдског културног центра, јавља француска телевизија BFM TV.

Париз (Фото: РИА Новости)

Париска тужитељка Лора Беку изјавила је да су три особе погинуле, као и да је осумњичени познат властима од раније, преноси Ројтерс.

Тужитељка је додала да ће власти испитати да ли је расизам мотив ове пуцњаве, преноси Ројтерс.

Према изјавама сведока на улици се чуло осам пуцњева након чега је настао хаос, преноси телевизија.

На лицу места формирана је медицинско-психолошка станица.

Градоначелница Париза Ан Идалго захвалила је полицијским снагама на одличној интервенцији током јутрошњег ''страшног напада''

Макрон: Француски Курди жртве гнусног напада

Председник Француске Емануел Макрон изјавио је данас поводом пуцњаве у центру Париза, да су француски Курди били мета "гнусног" напада, упутивши саучешће породицама жртава и подршку повређенима.

"Француски Курди су мета гнусног напада у срцу Париза. Наше мисли су са жртвама, људима који се боре за живот, њиховим породицама и вољенима", навео је Макрон на Твитеру.

Француска телевизија БФМ пренела је да су три особе погинуле, а да је четворо људи повређено у пуцњави у центру Париза када је мушкарац стар 69 година отворио ватру на пешаке на улици у близини Курдског културног центра.

Телевизија је објавила да је нападач ухапшен, а да је полиција позвала јавност да се држи подаље од десетог париског арондисмана, у којем је дошло до пуцњаве.

Мушкарац ухапшен због пуцњаве познат је француским властима, јер је напао мигрантски камп пре годину дана, пренео је Ројтерс.

Сукоб Курда и полиције

Пет полицајаца је повређено током сукоба са Курдима након пуцњаве у Паризу, преноси BFM TV, позивајући се на извор у агенцијама за спровођење закона.

"Представници Курда почели су да бацају запаљиве смеше у правцу снага реда. Пет полицајаца је повређено, једно хапшење је извршено", наводи се у извештају.

Представници курдске заједнице раније су организовали спонтани скуп у близини места пуцњаве и почели да скандирају антитурске пароле, оптужујући Анкару да је умешана у инцидент. Касније је акција ескалирала у сукобе са полицијом, која је употребила сузавац да растера демонстранте. Ипак, сукоби су се интензивирали.

Како је јавио дописник РИА Новости, демонстранти су почели да праве неред, пале канте за смеће, гађају полицију каменицама и флашама. Као одговор, снаге безбедности су више пута користиле сузавац, а затим и шок бомбе.

О стању у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА