Најновије

Медији: Ухапшени полицајац Дејан Пантић браниће се са слободе!

Полицајац Дејан Пантић, који је 10. децембра ухапшен на административном прелазу Јариње и који је до данас у притвору, биће пуштен да се брани са слободе, сазнаје "Блиц".

Фото: Јутјуб

Пантић ће најпре бити упућен у болницу, где ће бити контролисано његово опште стање, с обзиром на то да је на Јарињу, у бази Косовске полиције, провео готово три недеље.

Пуштање Дејана Пантића први је зхтев Срба са севера Косова и Метохије који су у знак протеста на неколико места подигли барикаде, на којима се налазе до данас.

Захтев за пуштање Пантића јавно је упутио и председник Србије Александар Вучић који је све време у контакту са Пантићевом супругом Сузаном Пантић.

Како "Блиц" сазнаје, ова вест долази након разговора Вучића са европским и америчким представницима који су трајали током целе ноћи.

Ова победа Србије могла би да пробуди наде да се овај део косовске кризе, који траје готово 20 дана, полако ближи крају, с обзиром на то да је пуштање ухапшених полицајаца један од захтева Срба са КиМ.

Дејан Пантић био је припадник Косовске полиције ангажован у Косовској Митровици, коју је напустио почетком новембра када су се Срби повукли из приштинских институција.

Пантић је ухапшен 10. децембра на административном прелазу Јариње када се са супругом враћао из Рашке, а Приштина га терети да је организовао "терористички напад" на просторије ЦИК на северу Косова.

Његов адвокат и породица су истицали да је Пантић данима био без потребне терапије, да је срчани болесник, а да нису успевали ни да се чују с њим.

Руси разнели базу страних плаћеника у Бахмуту!

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА