Најновије

ЛАВОВ ОСТАО БЕЗ СТРУЈЕ: Обустављен метро у Харкову

Градоначелник Лавова Андриј Садовиј саопштио је данас да је око 90 одсто града остало без струје, да трамваји и тролејбуси не саобраћају, а да су могући прекиди у водоснабдевању.

Експлозија (Фото: Pixabay)

"Деведесет одсто града је без струје. Чекамо додатне информације електродистрибуције. Трамваји и тролејбуси не саобраћају. Може доћи до прекида у водоснабдевању. Прелазимо на рад дизел агрегата на критичним инфраструктурним објектима", написао је Садовој на свом Телеграм каналу, преносе РИА Новости.

Привремено је обустављено кретање возова на линијама метроа у Харкову, преносе украјински медији.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко упозорио је данас становништво украјинске престонице на могуће нестанке струје после најновијих руских ракетних удара на Кијев и позвао све да се благовремено снабдеју водом. У кијевском метроу пријављено је да нестаје струја и да се гасе светла, преносе украјински медији.

Како је саопштила управа кијевских градских возова и приградских возова, у граду је делимично поремећено кретање електричних возова.

Напади на украјинску инфраструктуру Оружаних снага Русије почели су 10. октобра - два дана након напада на Кримски мост, који Русија сматра терористичким, иза којег, према наводима руских власти, стоје украјинске специјалне службе.

Удари се изводе на енергетске објекте, као и објекте одбрамбене индустрије, војне команде.

Украјински премијер Денис Шмихал рекао је прошлог месеца да је скоро половина енергетског система у земљи ван функције. Раније овог месеца је председник Володимир Зеленски рекао да се за сада не може у потпуности обновити енергетски систем Украјине.

Ракетни инцидент у Белорусији погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА