Најновије

ФОРБСОВА ЛИСТА НАЈПОТЦЕЊЕНИЈИХ ГРАДОВА: Међу њима један из Србије и један из Републике Српске

Амерички магазин Форбс објавио је листу најпотцењенијих градова за посету на западном Балкану на којој се налази град Добој из Републике Српске, као и Ниш из Србије.

Добој (Фото: ТО Добој)

Према наводима Форбса, за све који истражују Републику Српску, историјски град Добој је посебно атрактиван због тврђаве изграђене у 13. веку.

Магазин препоручује да након дана проведеног у истраживању добојске тврђаве и испробавања локалне кухиње у старом делу града, оближње Горанско језеро изазива посебну пажњу и пружа прилику посетиоцима да пливају и испитују природу.

За Ниш, Форбс подсећа да је у римско доба носио име Наисус и да је ту владало неколико императора. Лист указује на то да је Константин Велики био један од многих владара.

- У Нишу има много тога да се открије од тврђаве до Ћеле-куле, суморне структуре украшене лобањама српских устаника који су живот изгубили приликом неуспешног устанка против Отоманског царства - пише познати магазин.

Лист указује и на то да поред богатог историјског садржаја Ниш нуди и богату трпезу домаћих јела која се могу испробати у бројним ресторанима у центру града.

Форбс је, поред Добоја и Ниша на листу ставио и Варну у Бугарској, Берат у Албанији и Охрид у Сјеверној Македонији.

Извор. СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА