Најновије

ЗАПАД ТРЕБА ДА СТРАХУЈЕ?! Русија не искључује један сценарио

За сада нема промена у ставу руских власти

Руска ракета "Сармат" (Фото: ria.ru)

Сергеј Рјабков је изјавио да Русија не искључује могућност укидања мораторијума на распоређивање ракета средњег и кратког домета у Европи. То би био одговор на испоруке америчког наоружања већег домета Украјини, рекао је заменик руског министра спољних послова.

- Не бих да улазим у хипотетичке сценарије, али предлог за увођење таквог мораторијума остаје на снази. Али јасно је и да је немогуц́ догматски приступ томе, и ако наши противници наставе да користе сценарије ескалације, ако буду предузимали све провокативније кораке у овој области, мислим да ова тема нец́е отиц́и у заборав и да би ситуација могла да се разматра и из тог угла - рекао је он новинарима у Москви.

- Али ово је све из категорије упозорења противницима да не повлаче опасне непромишљене потезе. Тако да нема разлога да тестирају наше стрпљење и нашу одлучност да одговорно прилазимо ситуацији у овој области, како се она не би деградирала даље - рекао је Рјабков.

Он је нагласио: "за сада нема промена у ставу и нема потребе да се вештачки измишљају разлози како бисмо почели да нешто мењамо".

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА