Најновије

ПУТИН: Касно смо почели са Украјином

Русија је морала да "почне раније" да делује у ситуацији у Украјини, надала се да ће то решити мирним путем, рекао је Владимир Путин на конференцији за новинаре после посете Киргистану.

Владимир Путин (Илустрација: Министарство одбране Русије(РИА Новости)

"Изгледа да смо се касно оријентисали, да будем искрен. Можда је требало све ово раније да почнемо. Само смо се надали да ћемо успети да се договоримо у оквиру мировних споразума из Минска. Али шта рећи о то“, рекао је руски председник.

Претходно је бивша немачка канцеларка Ангела Меркел рекла да су споразуми из Минска „покушај да се Кијеву да време да ојача“. Путин је истакао да ове речи сматра доказом исправности става Москве да започне своју војну операцију.

Према његовим речима, поверење у односе Русије и Запада је већ „скоро на нули”, али после изјаве Меркелове „није јасно како преговарати – са ким и какве су гаранције”.

"Међутим, на крају ћемо морати да се договоримо. Већ сам много пута рекао да смо спремни за те договоре, ми смо отворени, али ово нас тера да размишљамо, наравно, о томе са ким имамо посла. “, додао је Путин.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА