Најновије

КОМШИЋ ОДУСТАО ОД ПОСЕТЕ ПРИШТИНИ: Додик успео да му осујети план

Члан Председништва БиХ Жељко Комшић очигледно је одустао од посете јужној српској покрајини - Косову и Метохији првенствено због одлучне реакције из Републике Српске, на првом месту српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, каже саветник српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић.

Жељко Комшић (Фото: Јутјуб)

"Комшић тврди да је од посете одустао јер не жели да доприноси додатној подели у БиХ. То је потпуно лицемерно јер да је уистину тако како каже, он не би никада ни планирао такву посету за коју се унапред зна каква ће бити реакција из Републике Српске и која ће озбиљно нарушити добросуседске односе БиХ са земљама у региону", навео је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је нагласио да захваљујући одлучној и принципијелној политици Републике Српске, БиХ није признала Косово и Метохију као независну земљу, већ ће за БиХ Космет увек бити искључиво саставни део Републике Србије.

Према његовим речима, евидентно је да је Комшић два пута узурпирао место члана Председништва БиХ - први пут када је бошњачким гласовима то место украо хрватском конститутивном народу које им по Уставу припада, а други пут својим поступцима у Председништву БиХ, где су његови потези и политика увек искључиво у маниру политичке провокације, а никада усаглашени, званични ставови Председништва БиХ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА