Најновије

''СЕКСУАЛНЕ ТЕНЗИЈЕ'' МОСКВЕ И КИЈЕВА СТИГЛЕ ДО ВАШИНГТОНА: Путинова ''шала о силовању'' Зеленског (ВИДЕО)

Портпаролка Беле куће Џен Псаки видела је у речима председника Русије, које је он рекао на заједничкој конференцији за новинаре са француским лидером Емануелом Макроном, „шалу о силовању“.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

„Прво, рекла бих да ће свака шала о силовању сигурно разбеснети апсолутно све у Бајденској администрацији, без обзира да ли долази из уста америчког или страног званичника.

Такође напомињем да никада нисмо суздржали своје реакције на милитантну реторику и неистинитост неких изјава које долазе из уста председника Путина и представника руског руководства. Наравно, ова шала не изазива наше дивљење“, рекла је Псаки.

Бела кућа покушава да пронађе „шалу“ у изјави председника Русије да је Кијев дужан да поштује Минске споразуме, хтео он то или не.

Путин је дословно рекао свом украјинском колеги Зеленском: „Свиђа ти се, не свиђа – трпи моја лепотице'’, као одговор на речи Зеленског да му се не свиђају неке одредбе споразума из Минска.

Следећег дана украјински председник Владимир Зеленски је на конференцији за новинаре (такође са Макроном) дао прилично збуњујући одговор руском лидеру.

Зеленски је, одговарајући Путину, напоменуо да ће посебно прећи на руски како би га аутор афоризма разумео:

„Свиђа ти се, не свиђа – трпи моја лепотице! Овде, наравно, постоје ствари о којима се не можете расправљати са председником Руске Федерације. Украјина је заиста лепа. А што се тиче оног „моја“, то је већ превише“, рекао је шеф украјинске државе.

Онда је изненада прешао на украјински и окренуо се Макрону.

„Јуче сте, иначе, били тамо после вечере... (нечујно) негде сте се тамо одмарали. А председник Русије каже веома озбиљно, „Трпи моја лепотице“, замерио је, очигледно, Зеленски француском председнику.Па, генерално, мислим да је Украјина веома стрпљива, јер је то мудрост. Мислим да је то важно не само за Украјину, већ за целу Европу'’, одговорио је Зеленски.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА