Најновије

ПОЗНАТ ДАТУМ КАДА ЋЕ РУСИЈА ДА НАПАДНЕ УКРАЈИНУ?! Бајден изјавио, Руси демантовали!

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је у петак, у разговору с више западних лидера, да би Русија могла да нападне Украјину 16. фебруара, пише "Политико".

У том разговору учествовали су, како наводи лист, лидери Велике Британије, Немачке, Италије, Канаде, Пољске, Румуније и Француске, као и генерални секретар НАТО и председник Европске комисије.

Према истом извору, амерички председник је пренео да би инвазији могли да претходе ракетни удари и сајбер напади.

Руско министарство спољних послова саопштило је у петак да западне земље уз помоћ медија шире лажне информације сугеришући да Москва можда планира инвазију на Украјину.

Министарство је у саопштењу на својој интернет страници навело да западне земље тиме покушавају да одвуку пажњу са својих агресивних акција, преноси Ројтерс.

Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливен изјавио је јуче да би руски напад могао да уследи било кад, чак и у време Зимских олимпијских игара у Пекингу.

"Не кажемо да је одлука донета", напоменуо је, међутим, Саливен.

Истовремено, Саливен није пружио доказе који би поткрепили америчке тврдње, осим што је навео да је Русија повећала број војника дуж границе с Украјином, пренео је Тас с.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА