Најновије

Емил Влајки: Капитулација 6 - Четири јахача апокалипсе

'Трећи свјетски рат', стравична је и реална могућност и резултат је западне смртоносне геополитике која се у овом часу спроводи на планетарном нивоу. Већ шездесетих година прошлог стољећа, трећи свјетски рат замало је био започео и није се десио само захваљујући мудрости бившег совјетског челника Хрушчова, који је одустао од инсталирања ракетног система на Куби. Након тога, у два наврата, рат двају блокова избјегнут је за длаку када су амерички рачунари повезани са радарима замијенили јата птица са руским ракетама. Након што се Русија повукла у току кубанске кризе, Запад, са САД на челу, приглупо је то схватио као своју побједу и за читаво вријеме хладног рата наставио је звецкати оружјем, сматрајући да се Русија (с правом) боји нуклеарне конфронтације, гдје не би било побједника и гдје би човјечанство било уништено. Смртоносна препотенција Запада посебно је нарасла у доба распада социјалистичког блока који је изазвао засигурно најнеспособнији политичар у свјетској хисторији Горбачов. У тим тренуцима, Буш – отац, тадашњи предсједник САД, побједоносно је најавио „нови свјетски, амерички, поредак“, који медиокритети и плаћеници Запада називају 'глобализацијом'.

Пише: Емил Влајки

Смак свијета

Четири јахача Апокалипсе су четири митске фигуре и појављују се у Библији у шестом поглављу Откривења Јовановог. Стихови описују 4 јахача, од којих сваки представља једно зло који ће се појавити на Земљи на дан Апокалипсе, наговјештавајући смак свијета.

Први јахач долази на бијелом коњу, представља антикриста и његова улога је да заведе људе и наведе их на једне против других. Носи лук, а на глави му је вијенац. Он је "освајач" који има мисију подредити човјечанство.

Други јахач долази на риђем коњу. Добија снагу да уништи мир на земљи, настави рат који је започео први јахач, и натјера да се људи убијају међусобно. У руци држи мач као симбол рата.

Трећи јахач јаше црног коња и долази као посљедица рата и разарања другог јахача. Он ће донијети већ покореном свијету глад и болест.

Четврти јахач "Смрт" долази на зеленом коњу. Њега прати бог старих Грка – Хад који симболизира пакао. Њему је дата моћ свих претходних јахача, те убија ратом, глађу, болешћу и дивљим звијерима.

Рат у Украјини

'Bellum ante portas est', рат је пред вратима. У Украјини је то готова ствар; бит ће иза олимпијаде у Пекингу, Кина. Бајден, од почетка свог мандата, константно доживљавао поразе на бојном пољу: Ирак, Сирија, Афганистан. У њега вјерује мање од 40% Американаца. Треба му неки мали, прљави рат како би се показао као „чврст“ предсједник. Уз њега се шлепају Енглези; немају више територијалну империју, али владају империјом зла..

Сценарио је једноставан. Украјинске снаге нападају Русе у Донбасу. Америка их је снадбјела милијунима тона оружја. Русија не може дозволити да ови Мајдански нацисти наново спаљују њихове суграђане живе по кућама и уништавају их, и то могу с обзиром да су надмоћни у људству и оружју. Морају, дакле, интервенирати, и рат је ту. Западни медији ће успоредити Путина са Хитлером, објављивати како су Руси агресори, како врше стравичне злочине, употребљавају кемијско оружје и слично; уобичајено: Милошевић, Садам, Гадафи…, сви су они Хитлери, па што не би био и Путин. Недавно, Бајден га је назвао убојицом, јавно, пред читавим свијетом; америчка ароганција нема премца.

Рат, што се Руса тиче, не би требало да буде дугачак. Они желе тампон зону између себе и НАТО-а, а и да униште војну моћ Украјинаца како не би вршили геноцид над становништвом у Донбасу и то су у стању постићи за неколико дана. Питање је, хоће ли се ствари на томе завршити. Тешко. Мало вјеројатно, поготово ако Руси буду присиљени, иако мисле стичи само до Дњепра, да окупирају Украјину. Ипак, знамо, да то није најгори сценариј; све је „добро“ док НАТО не интервенира па рат постане планетарни, док се не претвори у 'belum omia contra omnes', у рат свих против свију, и док се не употријеби нуклеарно оружје.

Судбина БиХ

Најгоре ће бити ако рат поново захвати Босну и Херцеговину. Ту ће се одмах умијешати СВЕ околне земље, а и оне велике. У том случају, БиХ ће престати да постоји.

НАТО већ има план. Чим рат у Украјини почне, и под увјетом да нас рат не захвати, НАТО ће заузети све важне стратешке точке. У том случају, Републици Српској, западна војна управа ће оформити нову владајућу екипу и БиХ ће, убрзо постати НАТО земља. Неки страни медији скицирају другачији сценарио, почевши од руске интервенције па до интервенције Хрватске и Србије у Босни и Херцеговини која ће се подијелити на три дијела по етничком принципу. Вјеројатније је, да ће, у први мах, БиХ остати цијела, али конфедеративна са Херцег Босном и Републиком Српском које ће имати све карактеристике државе.

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА