Најновије

КОМШИЋ ЧЕСТИТАО СРЕТЕЊЕ ОСМАНИЈЕВОЈ: По сваку цену квари празник Србији

Председавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић упутио је честитку председници самопроглашеног Косова Вјоси Османи поводом како је навео "Дана независности Републике Косово".

Жељко Комшић (Фото: Јутјуб)

У честитки Комшић наводи да "свим грађанима Републике Косово и Османијевој, у своје име и у име грађана Босне и Херцеговине жели сретан Дан независности".

"Охрабрени и обрадовани унапријеђењем односа између двије пријатељске државе, увјерени смо да ће пут економске, политичке и сваке друге сарадње и пријатељских односа између Босне и Херцеговине и Републике Косово у скоријој будућности бити од нарочитог значаја за грађане наших држава. Босна и Херцеговина и Република Косово дијеле заједничко стратешке вањскополитичке приоритете, чланство у НАТО и Европској унији. Само заједно и у сарадњи са партнерима који дијеле исте вриједности, можемо стићи до свога циља", навео је Комшић, како је саопштено из његовг кабинета.

Босна и Херцеговина није признала самопроглашено Косово, а на данашњи дан, на Сретење, 15. фебруара Република Србија обележава Дан државности.

Извор: Независне/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА