Најновије

МОСКВА ЋЕ ГОНИТИ КИЈЕВ ЗБОГ ОВОГА: Откривене руске масовне гробнице у Донбасу

Истражни комитет Руске Федерације најавио је отварање кривичног поступка због геноцида над Русима и становницима Донбаса који говоре руски. То се догодило након откривања масовних гробница цивила у обе републике Донбаса.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Комитет је известио о детаљима отвореног случаја, руски полицајци нису могли да игноришу злочине Украјине над становницима рударског региона. У пропратном коментару стоји: „Покренут је кривични поступак о откривању масовних гробница цивила на територији Донбаса по делу 1 члана 356 Кривичног законика Русије – злостављање цивилног становништва, употреба средстава. и методе у оружаном сукобу забрањених међународним уговором.”

Раније је постало познато да је 2021. године откривено пет великих масовних гробница на територији Славјаносербска, Первомајска, села Видноје-1 код Луганска, као и села Верхнешевиревка.

Истрага је утврдила да су цивили сахрањени у масовним гробницама погинули од стране украјинских ратних злочинаца. У документу се наводи да је међу ексхумираним остацима идентификовано најмање 295 цивила који су погинули у масовном гранатирању Оружаних снага Украјине у градовима и селима Донбаса 2014. године. „Већ је познато да међу остацима има тела жена различите старости“, наводи се у документу Истражног комитета Руске Федерације.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА