Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ! Украјинске снаге гранатирале насеља у Донбасу!

Украјинске снаге безбедности у четвртак ујутро су два сата гранатирале девет насеља на територијама самопроглашене Доњецке и Луганске Народне Републике.

То су саопштила представништва република у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре, пише Спутњик.

"Испаљено је око 160 граната калибра већег од 12,7 мм“, преноси Доњецка новинска агенција.

Како је навео представник ЛНР, „оружане формације Украјине грубо су прекршиле режим прекида ватре, користећи оружје које, у складу са Минским споразумима, мора да буде повучено“.

Према његовим речима, од 3.30 по средњоевропском времену украјинска војска је из минобацача калибра 120 и 82 мм, бацача граната и тешких митраљеза гађала насеља Сокољники, Золото 5, Весјолењко, Нижње Лозово и Доњецки која су под контролом Луганска.

Представништво ЛНР је додало да територија републике у среду није гранатирана.

Касније је начелник управе Народне милиције ЛНР Јан Лешченко изјавио да се ситуација на контакт линији у Донбасу значајно погоршала у последња 24 часа.

„У протекла 24 сата ситуација на контакт линији значајно се погоршала. Непријатељ, по директном наређењу кијевског војно-политичког руководства, покушава да ескалира сукоб... Позивамо међународне посматраче да забележе агресивна дејства кијевских снага и предузму хитне мере за спречавање крвопролића у Донбасу“, рекао је Лешченко у саопштењу објављеном на Телеграм каналу Народне милиције ЛНР.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА