Најновије

ЗАКАЗАЛИ ПРЕГОВОРИ АБАЗОВИЋА СА ДПС-ОМ: Неуспели алхемичарски експеримент

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић изјавио је данас да је очигледно да су преговори Дритана Абазовића са ДПС-ом Мила Ђукановића и потенцијалним партнерима о формирању мањинске владе заказали.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

"Колега Дритан Абазовић је заједно са Демократском партијом социјалиста (ДПС) и доскорашњим коалиционим партнерима одлучио да изведе алхемичарски експеримент не би ли био изабран за премијера".

Према његовим речима ти преговори су запали у одређене потешкоће и читав тај процес преговарања иде тешко.

Кнежевић је гостујући на Пинку рекао да се нада да се све може вратити унутар актуелне парламентарне већине и да је то, како истиче, начин да се дође до решења.

Ако, ипак, договора не буде за њега је најбоље решење формирати техничку владу која ће припремити превремене парламентарне, локалне и председничке изборе.

"Не можемо допустити да Мило Ђукановић остане на позицији председника државе до 2023. године као да је Далај Лама", рекао је Кнежевић истакао да је Ђукановић тај који је генерисао све поделе и допринео политичкој кризи у Црној Гори.

За актуелну ситуацију у Црној Гори је рекао да је шизофрена и поручио да се неће дозволити "понижавања гласача ДФ-а".

Подгоричка Побједа позивајући се на своја сазнања пише да би мањине у новој влади требало да добију пет ресора и потпредседничко место, које би припало Бошњачкој странци.

То је, кажу, епилог консултација представника ГП УРА са мањинским странкама које су одржане у уторак.

Извор Побједе из врха мањинских странака је открио да албанске странке и Бошњачка странка преговарају заједно у пакету, а да онда ресоре деле између себе.

"Албанске странке очекују три ресора, док би Бошњачкој странци припала два ресора плус потпредседничко место везано уз ресор", рекао је неименовани извор из врха мањинских странака.

Он је открио да коначан број ресора који ће добити мањине зависи од тога ко су будући конституенти владе.

"Чекамо да видимо да ли улазе СДП и СД, али и СНП будући да је врх странке дефинитивно за, али не и поједини одбори. СД, чини ми се, је прихватио, док су СДП-у неприхватљиви неки најављени принципи владе. Од тога колико ће бити конституената зависи и број ресора који ће нам припасти, али неће бити мањи од пет", рекао је исти извор.

Раније је објављено да би будућа влада требало да има 18 министарстава плус три потпредседничка места која су везана за ресоре.

Председник ГП УРА Дритан Абазовић раније је најавио да ће влада бити орочена на годину дана и то до председничких избора.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА