Најновије

ГЕНЕРАЛ МИТАР КОВАЧ: Понош је преко ноћи, са британским војним курсом напредовао до чина и дужности (ВИДЕО)

Осим чињенице да је помогао да се расформира српска војска, да није учествовао у одбрани сопственог огњишта и да је на место генералштаба постављен захваљујући НАТО структурама, генерал Понош нема чак ни потребно војно образовање.

Фото: Јутјуб

„Оно што је најпроблематичније јесте да је он у пријешњој СФРЈ завршио само војно техничку академију, ниједну другу војну школу у СФРЈ, у СРЈ, нити у Србији. Ни командно штабно усавршавање, нити генералштабно усавршавање, завршио је само тај одбрамбени коледз у Великој Британији, који је курс шестомесечни“, рекао је између осталог гост нове емисије Васељенске генерал Митар Kовач.

Он је додао да се чак и за време Тита и оног доласка револуционарног на власт водило рачуна да се одшколују.

„Његов каријерни скок, генерали са ратним искуством то су доживљавали, не само као свој пораз, већ и као институционални пораз војске и били су забринути за те последице. Међутим, велики број тих генерала су експресно преко ноћи пензионисани, удаљени са дужности. Један од таквих примера јесте и генерал Делић који је и са огромним ратним искуством и на простору БиХ, и на Kосову и Метохији, човек који је прошао све те дужности на тактичком и на оперативном нивоу. И био познат и признат и ван Србије као један частан официр. Е такви људи су експресно склањани да не сметају, да не ремете „развој каријере“ Здравка Поноша и сличних официра.“

Kовач додаје да о оваквим стварима није смело јавно да се прича јер би одмах настајали осветнички потези Поноша и читаве клике његових официра.

Погледајте целу емисију аутора и водитеља Весне Веизовић:

Извор: Васељенска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА