Најновије

УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР СЕ ОБРАТИО СРБИЈИ: Очекивања Кијева од Београда

Амбасадор Украјине у Србији Олександар Александрович изјавио је да Украјина и украјински народ очекују да Србија осуди јучерашњи потез Русије о признавању независности сепаратистичких региона на истоку Украјине.

Кијев (Фото: Амбасада Украјине у Сарајеву)

Александрович је за Н1 рекао данас да је захвалан председнику Србије Александру Вучићу који је више пута поновио да Србија поштује суверенитет и територијални интегритет Украјине, као што Украјина признаје целовитост Србије укључујући Косово.

„Али, важно је направити и други корак, јер јучерашњи потез председника Русије Владимира Путина је директно против суверенитета и територијалне целовитости Украјине. И зато Украјина и украјински народ очекују да Србија осуди јучерашњи потез Руске Федерације”, рекао је одлазећи амбасадор Украјине, пишу медији.

Александрович је рекао да се у потпуности слаже са јучерашњом изјавом српског председника да се овим дешавањима руши комплетна политичка и безбедносна архитектура у свету.

„Потпуно се са тим слажем. Руска Федерација је једина држава која ту безбедносну архитектуру руши”, додао је.

Председник Русије Владимир Путин је јуче признао независност Доњецка и Луганска, проруских сепаратистичких територија у источној Украјини и потписао „споразуме о пријатељству и узајамној помоћи” с њима, а потом наредио руској војсци да „чува мир” на тим територијама.

Извор: Политика/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА